Knutselvlees….

Onder deze cryptische titel zit een leuke grillmethode verborgen. Naar goed gejat voorbeeld van onze verre voorvaderen verkopen o.a. Weber en Krepel ( via de Hanos) woodwraps van cederhout en ik meen kastanjehout. Het lijkt wel wat op boomschors maar het zijn heel dungeschaafde vellen hout.
20131215-234628.jpg

20131215-234658.jpg

20131215-234713.jpg
De bedoeling is dat je de vellen eerst natmaakt, zodat ze rollen zonder te knappen, en vervolgens kun je je fantasie er op loslaten door ze in te smeren met olie, marinade, kruidenmengsels en wat je verder maar kunt bedenken. Het produkt rol je vervolgens op in de wrap en bind het geheel dicht met een stukje slagerstouw of een mooi twijgje voor het rustieke effect πŸ™‚
Indirect grillen is aan te raden omdat de rollen wel moeten schroeien maar niet meteen vlam moeten vatten natuurlijk….Door de rook van mn het cederhout krijg je meteen al trek.
Nog een kleine tip:
De vellen van Krepel zijn groter en waarschijnlijk ook goedkoper, maar mischien zijn er nog andere merken beschikbaar, ik hoor het graag, succes!

3 Responses to Knutselvlees….

  1. 01-01-2014 !!

    Fireworks: Sydney top…Dubai just fizzled out. Japan? Waar is het feestje? …niet in Japan! London…now we’re cooking with gas! Super!

    Folle lok en seine in yn it nije jier, Smokemaster!!

  2. Smokemaster….dit heb ik nooit eerder gezien! Wat een werk voor een beejte “aparte smaak”. By the way….kunnen we het oplichten van de tip van de sluier verwachten vwb Kertst BBQ activiteiten van de Smokemaster?

Leave a Reply