BBQ boeken

Als groot liefhebber van kookboeken en boeken over bbq en grill in het bijzonder heb ik inmiddels een leuke collectie thuis. In elke boekenwinkel, op elke braderie of boekenmarkt kijk ik steevast of ik nog wat nieuws kan vinden, of wat ouds natuurlijk. De ervaring leert echter dat de bbq-boeken uit de jaren 70/80 vaak wat minder kleurrijk en uitgebreid zijn. Het begrip bbq had nog lang niet de betekenis die het tegenwoordig heeft en de recepten zijn op zijn zachtst gezegd wat aan de oubollige kant. Maar wel leuk om te hebben en door te bladeren natuurlijk. En zo nu en dan duikt er opeens een exemplaar op waar een  klassieker in een vroege/pure versie in beschreven staat. Zo kreeg ik van mijn moeder het boek “barbecue” van Zechman, verschenen in de varia-reeks waarin ook boeken over salades, tuinieren en aquariumvissen verschenen zijn… Maar in dit boek wel mooi een recept voor normandische kip met Calvados en als tip om voor degenen die niet van alcohol houden dan maar een glaasje appelwijn te serveren.

Calvados

Binnenkort mijn eerste boekbespreking, tot die tijd kun je in het winkeltje kijken waarin je alvast een selectie van mooie boeken zult aantreffen. Een behoorlijk gedeelte heb ik zelf, de mindere boeken heb ik natuurlijk niet toegevoegd!

 

Hieronder alvast het boek:

Ik heb hieruit al meerdere dingen op de grill gehad dus nu al een aanrader!

5 Responses to BBQ boeken

  1. Smokemaster….wat is het (GRILL) KOOKBOEK van het jaar 2013?

  2. Het is eindelijk zomer….wat heeft..the Smokemaster on the grill?

    • We zijn net terug uit Groningen, gezien mn huidige toestand houden we het simpel vandaag, salade met grill- groenten, some burgers ( including the veggie stuff 🙂 ) and a refreshing beer!

  3. Eindelijk kan ik inloggen bij de Smokemaster! Dat heeft lang geduurd, zeg!
    BBQ boeken liggen in de kast want “il pleut, il mouille….de la pluie et rien que de la pluie”
    Some people have a beautiful outdoor kitchen/BBQ in the garden….:))

Leave a Reply