Hamburgers met de patty maker

   Zoals eerder al eens geschreven maak ik mijn hamburgers altijd zelf van 100% rundergehakt. Voor een gelijkmatiger resultaat beschik ik sinds een aantal jaren over een ” patty-maker” . Dit is een soort hamburgerpers welke je in staat stelt om elke hamburger vrijwel gelijk van vorm en gewicht te krijgen wat zeer nuttig is bij de garing. En het ziet er gewoon mooier uit!  Er zijn veel soorten te vinden maar het loont de moeite om even naar een echte kookwinkel te gaan om niet na een aantal weken alweer een nieuwe te hoeven kopen. Die van mij heb ik gekocht bij Oldenhof Kookkado te Hilversum, maar zij hebben meer vestigingen in den lande, evenals Kookpunt Rotterdam.

Het  is simpel, maar wat een plezier!

Stap 1

Klein beetje olie mag…

Stap 2

Stevig aandrukken

Stap 3

Even omdraaien voor het persen…

Altijd een mooi eindresultaat…

Goeie tip: mijn exemplaar is gedeeltelijk van aluminium, dat wordt er niet mooier op in de vaatwasser…..

Leave a Reply