Weber Summit E-470…….

Na vele jaren trouwe dienst heeft de Genesis Gold RVS plaats moeten maken voor een vervanger….Door een gelukkig toeval liep mijn vrouw in een tuincentrum tegen een Weber E-470 aan en belde mij meteen op met de mededeling dat ze mijn nieuwe grill had gevonden….Enige dagen later ben ik zelf ook even gaan kijken en ze had gelijk! Na wat wikken en wegen over de prijs uiteindelijk toch de knoop doorgehakt en dit bleek de juiste beslissing: wat een geweldig ding! Het is de zwart/rvs uitvoering en hij glimt zo mooi dat ik m nog niet eens heb ingewijd! (even op het plaatje klikken voor een groter exemplaar)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naast de 4 onafhankelijke branders die je per stuk met een piezo-klikje kunt ontsteken heeft ie ook een motorspit met infraroodgrill:

Het spit kende ik al van de Genesis. Deze had vrind Joost enige tijd geleden als verrassing  meegenomen uit Amerika  en deze snorde er maar op los nadat ik er eenmaal een omvormer naar 220 v tussen had geplaatst 🙂

Verder heeft de Summit natuurlijk een eigen rvs rookbak met aparte brander:

en een searstation. Die laatste vinding behoeft wat toelichting: dit is een gedeelte van de grill welke veel heter opgestookt kan worden dan de rest, bedoeld om steaks en andere lappen vlees snel een mooi laagje ( en mischien zelfs wel een ruitje) te kunnen geven. Binnenkort maar even uitgebreid testen maar de eerste gelezen reviews beloven al veel goeds!

Hier nog even een mooi plaatje met de kap open, is het geen schoonheid?

Verder nog vermeldenswaardig is dat er een schakelaar op zit waarmee de branderknoppen verlicht worden, erg handig! Op het handvat een Weberlight en hier is dus nog ruimte voor mn eigen Weberlight welke ik overgehouden heb van de Genesis. En niet te vergeten een side-burner waarbij de brander ditmaal wel van messing/koper is, keurig!  Binnenkort de eerste grill-ervaringen!

Leave a Reply