Oergevoel 2

De voorbereidingen voor  GRILL-FEST vorderen zeer langzaam, maar gestaag. Inmiddels zijn al wat meer mensen op de hoogte , en enthousiast, is besloten door neef en mij om zelf een grill te bouwen en valt de keuze waarschijnlijk op een voorgegaarde variant voor het speenvarken waarbij zelfs de marinade al voorverzorgd is. Weliswaar minder spannend maar wel een leuk oefenobject natuurlijk als voorbereiding op GRILL-FEST ZWEI, welke er natuurlijk ook gaat komen. Maar laat ik niet op de zaken vooruitlopen en alvast wat zaken met jullie delen. Ik kreeg van vriend Oebele wat mooie prentjes aangeleverd welke hij overgenomen had uit zijn keur aan kookboeken en knipsels. Verbazingwekend hoe vaak er nog recepten voor speenvarken voorbijkwamen was zijn conclusie.

Speenvarken door Elizabeth David

 Speenvarken op russische wijze

Door vriend Oebele toegelicht detail: enige door hem gevonden recept waarbij de organen weer hergebruikt/teruggestopt worden in het karkas.

Culinaire (oven) variant

Weer nieuwe inspiratie voor de toekomst en natuurlijk ook toepasbaar op andere stukken vlees. Binnenkort meer over het te bouwen grill-apparaat en de keuze voor de begeleidende drankjes. Er zijn al een aantal voorstellen binnen : Kasteelbier, Primator, La Chouffe maar alle ideeen zijn welkom natuurlijk!

Leave a Reply