Burgertime!

Niets zo lekker als een GOEDE hamburger, ze zijn er  in tientallen varianten, maar laten we wel wezen, driekwart daarvan is de moeite van het kauwen niet waard natuurlijk….Heel veel gemalen spul met vulmiddel en smaakversterkers en werkelijk dozenvol voorgegaarde diepvriesschijven van bedenkelijke herkomst en makelij. Het voordeel daarvan wel is dat ze na 1 a 2 minuten grillen al op warmte zijn en meteen genuttigd kunnen worden.

Voor een betere burger grijp ik steevast terug op echt slagersgehakt, rund natuurlijk en meestal zonder de 10 a 20% varkensvlees toevoeging die je telkens vaker aantreft om het vlees “malser” te maken. Als het er wel doorzit is het geen ramp, maar het hoeft voor mij niet echt. Van dit gehakt maak ik met de “patty-maker” mooie schijven van tegen de 125 gram (4 uit een pond). Als je echt mooi gehakt hebt hoef je dit eigenlijk niet te kruiden, dat heeft smaak zat van zichzelf! Als het dan toch moet is een beetje zout/peper en een snufje paprikapoeder wat mij betreft voldoende.

runderburger met de "patty-maker"Broodje grillen, laatste minuut eventueel een voorgesneden plakje Lidl-cheddarkaas erop en garneren met een blaadje sla, uienringen, schijfjes tomaat, beetje mayo en natuurlijk een dot ketchup! Is supersnel te maken en vallen altijd in de smaak bij een ieder die komt eten. Als variatie grill ik de uienringen wel eens mee of zet de tomatenschijven even licht aan op de grill.

Leave a Reply