Oergevoel

Gelukkig is het een stuk gemakkelijker tegenwoordig….je loopt even naar de winkel en je kiest wat je nodig hebt voor je maaltijd uit het overweldigende aanbod.  En dat is dan ook het enige wat ons jachtinstinct nog wat prikkelt. Uit dat enorme aanbod van etenswaren kun je een keus maken en zo heb je toch nog  het idee dat je jachtbuit mee naar huis neemt. Maar verder is dat oergevoel ver te zoeken natuurlijk. Geen wonder dat grillen en barbecuen zo populair is onder met name mannen, het raakt ons oergevoel! En wat raakt ons oergevoel het meest , en wat is dus het beste voor ons  zelfrespect? Juist,  het roosteren van de grootst mogelijke  stukken vlees boven zinderende vuren!

Het is dan ook niet toevallig dat de oude plannen voor het roosteren van een speenvarken telkens weer opdoken zodra ons favoriete onderwerp werd aangesneden op feestjes en partijen.  Maar nu eindelijk lijken deze plannen werkelijkheid te gaan worden.  Zowel neef T. als vriend P. zijn helemaal enthousiast en iedereen die ik hierna vertelde over de plannen zag het meteen helemaal zitten. De eerste offertes zijn dan ook al gevraagd bij onze favoriete slagers.

Het aanbod daarin is heel verschillend,  zo biedt Slager Menno Hoekstra een compleet pakket met speenvarkengrill, gemarineerd en voorgegaard speenvarken aan.  Slagerij Rypma levert standaard een speenvarken voor 125 euro per 13kg. Maar ongetwijfeld kan daar ook een grill bijgeleverd worden.

Maar dat is wel wat saai natuurlijk en de uitdaging is een stuk minder, het mooist is het helemaal zelf bereiden boven een open vuur, bij voorkeur op een eigen gemaakt spit. Gelukkig had neef daar wel wat ideeën over en bovendien is hij zo handig dat dat ook uitgevoerd kan worden. Maar zover zijn we nog niet, eerst maar eens precies uitzoeken hoe we dit gaan aanpakken en de literatuur er op naslaan. Ik heb al wat inspiratie opgedaan in m’n barbecue Bible van Dhr. Raichlen.

2 Responses to Oergevoel

  1. We zijn nog bezig met de voorbereiding maar er is hoop 🙂

  2. Lijkt me een hele opgave, maar is te doen! Ik lees graag het resultaat!

Leave a Reply