Vega

Een heel andere tak van sport is het grillen vanuit een vegetarische gedachte. Niets zo makkelijk als een handvol worst of gehakt op de grill te gooien maar ook vegetarisch grillen hoeft niet ingewikkeld te zijn. Voor een onlangs gehouden bbq voor de collega’s van mijn ega hebben we een aantal gerechten/hapjes gemaakt welke ook bij echte vleesliefhebbers best wel in de smaak zullen vallen:

Courgetterolletjes met kruidenroom

Auberginerolletjes met geitenkaas

Gevulde puntpaprika met courgette, champignons, verse tijm en parmezaanse kaas

Het maken was niet het grootste probleem, dit bleek pas later toen na de gevulde paprika’s de delicate geitenkaas-rolletjes gegrilled moesten worden. Vanzelfsprekend op indirect vuur en voor de zekerheid een standaard aluminium grill-schaal eronder. Achteraf gezien had ik waarschijnlijk beter de rvs-groenteschaal kunnen gebruiken en dan op direct vuur, maar zo leer je elke keer weer wat bij nietwaar. De gasten waren in elk geval goed te spreken over deze hapjes.

Nog meer mooie vegetarische recepten in dit prachtige vegetarische grill boek

Leave a Reply