Kip van’t spit

Sinds enige tijd beschik ik over een Weber XL-spit.  Nou bestaat dat type natuurlijk helemaal niet maar het is dan ook een aangepaste versie van een normale One-touch-Gold 47 cm. Neef en vriend Ronnie hebben na enig denken en proberen een verhogings-ring met spit gebouwd en deze voorzien van een motor welke los aangekoppeld kan worden.  Het motortje draait op 1 batterij (D) en kostte nog geen 2 euro meen ik. Het exemplaar wat ik gebruik was jaren geleden een cadeautje  van neef. De Weber wordt op normale wijze gevuld met kokos-briketten en wat houtskool langs de rails, het lek-bakje in het midden om niet alle hitte direct op het product te krijgen.

kip aan de WeberDe bijgevoegde foto is van de eerste test-run. Gewoon een supermarkt soepkip, 10 minuten in zout water, even uit laten lekken, droogdeppen en insmeren met olijfolie, wat kruiden (kerrie, paprikapoeder, peper) en vastbinden op het spit. De smaak was prima ondanks dat het maar een mager kippetje was natuurlijk.

Comments are closed.